بیماری های مشابه

واکنش فتوتوکسیک ناشی از دارو
واکنش فتوتوکسیک ناشی از دارو
حساسیت نوری القاشده توسط دارو می‌تواند به دو نوع واکنش تقسیم شود: فوتوتوکسیک و فوتوآلرژیک.

اریتم مولتی‌فورم
اریتم مولتی‌فورم
اریتم مولتی‌فرم (Erythema multiforme یا EM) واکنش حساسیت بیش‌ازحد خودمحدودکننده‌ای در پوست و غشاهای مخاطی است که با شروع حاد ضایعات ثابتی از تغییر رنگ‌های متحدالمرکز (ضایعات هدف‌دار) مشخص می‌شود. این بیماری به دو زیرگروه تقسیم می‌شود: EM ماژور و EM مینور. تفاوت‌های اصلی بین این زیرگروه‌ها شامل درگیری مخاطی و علائم سیستمیک مانند تب، آرترالژیاس (درد مفاصل) و آستنیا (خستگی) است که در زیرگروه ماژور مشاهده می‌شود. گاهی اوقات علائم پیش‌درآمدی نیز ممکن است وجود داشته باشد.

بثورات دارویی ثابت
بثورات دارویی ثابت
بثورات دارویی ثابت (Fixed Drug Eruption - FDE) یک واکنش پوستی نامطلوب به دارو است که هر بار فرد به داروی عامل مجدد در معرض قرار می‌گیرد، در همان نقطه از بدن ظاهر می‌شود. یک یا چند لکه قرمز یا بنفش به‌وضوح مشخص که معمولاً گرد هستند، در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از قرارگیری در معرض داروی محرک بروز می‌کنند. اندازه این لکه‌ها می‌تواند از ۰.۵ تا چند سانتی‌متر متغیر باشد. این لکه‌ها معمولاً بدون علائم هستند، اما ممکن است سوزش، درد یا خارش نیز رخ دهد. در حالی که هر سطح پوستی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، مخاط دهانی و ناحیه مقعدی تناسلی بیشتر درگیر می‌شوند.

درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک
این خلاصه به بیماران کودکان می‌پردازد. درماتیت تماسی آلرژیک در بزرگسالان به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سوختگی حرارتی یا الکتریکی
سوختگی حرارتی یا الکتریکی
تمامی سوختگی‌ها (به جز سوختگی‌های سطحی و جزئی) نیاز به درمان پزشکی با مراقبت از زخم و کنترل درد دارند (از مصرف آسپیرین در کودکان خودداری کنید). در صورت هرگونه سوختگی ناشی از سوء استفاده احتمالی از کودک، بیمار را در بیمارستان بستری کنید مگر اینکه کودک بتواند به مکانی امن بازگردد.

کودک آزاری جسمی
کودک آزاری جسمی
سوءاستفاده فیزیکی از کودک به معنای وارد کردن آسیب به کودک از طریق اعمال انجام‌شده (سوءاستفاده، یعنی آسیب وارده برخلاف آسیب تصادفی) یا عدم انجام اعمال لازم (غفلت) است. سوءاستفاده فیزیکی می‌تواند در کودکان در هر سنی رخ دهد، اما میانگین سنی آن ۶ سال است. بر اساس اداره کودکان و خانواده‌ها (وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده)، در سال ۲۰۲۱، به‌صورت تقریبی ۱۸۲۰ کودک به دلیل سوءاستفاده و غفلت جان خود را از دست دادند که نرخ آن ۲.۴۶ در هر ۱۰۰۰۰۰ کودک جمعیت بوده است. کودکان جوان‌تر بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر مرگ ناشی از سوءاستفاده و غفلت کودک دارند. داده‌ها نشان می‌دهند که در سال ۲۰۲۱، ۶۶.۲ درصد از مرگ و میرهای کودکان کمتر از ۳ سال و نزدیک به نیمی (۴۵.۶٪) از مرگ و میرهای کودکان کمتر از ۱ سال بوده است.

آفتاب سوختگی
آفتاب سوختگی
آفتاب سوختگی ناشی از واکنش پوست به قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید است. حدود 4 تا 24 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب ظاهر می شود. پوست آسیب دیده قرمز است و ممکن است دردناک یا دارای تاول باشد. زمانی که آفتاب سوختگی فروکش کرد، ممکن است پوست آسیب دیده به صورت لایه لایه از بدن جدا شود. راه های مراقبت آفتاب سوختگی، راه های درمان آفتاب سوختگی، راه های محافظت آفتاب سوختگی

پورفیری پوستا تاردا
پورفیری پوستا تاردا
پورفیریاها (Porphyrias) گروهی از بیماری‌ها هستند که از نقص یا اختلال در آنزیم‌های درگیر در ساخت هم (heme) ناشی می‌شوند. چندین نوع پورفیریا دارای ویژگی‌های پوستی هستند. پورفیریاهای با ویژگی‌های پوستی تاولی شامل پورفیریای پوستی تأخیری (Porphyria Cutanea Tarda - PCT) و پورفیریای هپاتواریتروپوئتیک می‌شوند. پورفیریاهای با ویژگی‌های پوستی غیرتاولی شامل پروتوپورفیریای اریتروپوئتیک و پروتوپورفیریای وابسته به X می‌باشند. پورفیریاهایی که می‌توانند هم ویژگی‌های پوستی تاولی و هم حملات حاد نوروویسرال داشته باشند شامل پورفیریای کوپروارثی (Hereditary Coproporphyria) و پورفیریای واریگیت (Variegate Porphyria - VP) هستند. پورفیریاهایی که فقط علائم نوروویسرال بدون یافته‌های پوستی دارند شامل پورفیریای حاد متناوب (Acute Intermittent Porphyria) و پورفیریای نقص دلتاآمینولولینیک اسید دهیدراتاز (Delta-Aminolevulinic Acid Dehydratase Deficiency Porphyria) می‌شوند.

نیش عروس دریایی
نیش عروس دریایی
شایع‌ترین موارد گزیدگی (envenomation) که در محیط‌های آبی توسط انسان‌ها تجربه می‌شود، از سوی اعضای شاخه کینداریا (Cnidaria) است. این شاخه شامل عروس‌های دریایی، مرد جنگی پرتغالی (Portuguese man-of-war)، شقایق‌های دریایی و مرجان‌ها می‌باشد. وجه مشترک همه این گروه‌ها، وجود نماتوسیست‌ها (nematocysts) یا کپسول‌های گزنده‌ای است که حاوی سموم مختلف هستند. آسیب‌های ناشی از این موجودات می‌تواند از تحریکات خفیف تا جراحات دردناک و جدی با نکروز بافتی متغیر باشد که گاهی کشنده است.

درماتیت فاکتیشیال
درماتیت فاکتیشیال
درماتیت فاکتیتیال (Factitial Dermatitis) که به عنوان درماتیت آرتیفکت (Dermatitis Artefacta) نیز شناخته می‌شود، یک وضعیت روان‌پزشکی است که با ضایعات پوستی خودایجاد شده مشخص می‌شود. این ضایعات برای برآورده کردن یک نیاز روان‌شناختی ناخودآگاه یا خودآگاه ایجاد می‌شوند که اغلب به منظور پذیرش نقش بیمار است. بیماران معمولاً به ایجاد این ضایعات اعتراف نمی‌کنند و این ضایعات معمولاً پیچیده‌تر از خراش‌های ساده هستند. درماتیت فاکتیتیال باید از وانمودسازی (Malingering) متمایز شود، که در آن ضایعات به‌طور عمدی برای کسب منافع ثانویه مانند دریافت کمک هزینه ناتوانی یا اجتناب از تعقیب قضایی ایجاد می‌شوند. وانمودسازی یک بیماری روانی نیست. علاوه بر این، درماتیت فاکتیتیال باید از خراش‌های نوروتیک (Neurotic Excoriations) که در آن بیمار آگاهانه و معمولاً با اعتراف به خراشیدن یا کندن پوست خود اقدام می‌کند، متمایز شود.

رویه‌های فرهنگی
رویه‌های فرهنگی
بسیاری از فرهنگ‌ها از درمان‌های سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌کنند. برخی از روش‌های رایج فرهنگی شامل حجامت (cupping)، سکه‌اندازی (coining)، قاشق‌گذاری (spooning) و موکسی‌باسشن (moxibustion) هستند. این اشکال جایگزین طب که به‌طور گسترده‌ای استفاده می‌شوند، علائمی روی پوست ایجاد می‌کنند، مانند پتشی (petechiae)، پورپورا (purpura) و هیپرپیگمانتاسیون (hyperpigmentation)، که اغلب شبیه به سوءاستفاده جسمی به نظر می‌رسند.

پسودوپورفیریا
پسودوپورفیریا
پسوپورفیریا (Pseudoporphyria) یک بیماری پوستی تاولی است که به صورت انتشار یافته در نقاطی از پوست که در معرض نور قرار دارند، ظاهر می‌شود و ویژگی‌های بالینی و بافت‌شناسی مشابه پورفیریا کوتانئا تارد (porphyria cutanea tarda یا PCT) دارد، اما هیچ‌گونه ناهنجاری در پورفیرین‌های پلاسما، ادرار یا مدفوع مشاهده نمی‌شود.

خرید اشتراک